Sushiiii

image198

Helgen i korta drag:
- Vi var på en restaurang o skulle äta Sushi, det tog en timme (!) att få maten. (här i Tönsberg tar det en femma, max)  Men gott var det, och vi lät som vanligt mest på hela stället..
- Kärt återseende med Mattias o Snygg- Erik.
- På väg hem var jag såpass knackad att jag gav bort alla mina småmynt till uteliggare och sa väldigt vänligt med bestämt "Buy foooood for this, ooookaaaay?! Foooood, foood.." Lyckades i all moralpredikan ge bort mitt svenska SIM- kort.. ("Här får du, lyckas du komma på PIN- koden så får du ringetid...") Döh, jävligt klantigt gjort, men är man generös så är man.
- Lördagen var ungefär sämsta shoppingdagen ever, jag åkte till ett maffigt köpcenter, och kom hem med en fjuttigt linne och lite pizza i magen. Bummer.
- Vi åt alkoglass på förfesten i lördags. Värsta grejjen, asgott!
- Vi träffade en kille som såg ut nästan precis som Mika. Han dödade min dröm som Mikas framtida hustru med att droppa att han tydligen är gay. Böhö.

Som sagt, i korta drag.

Idag har jag o maria ätit sushi. Det är lät min nya favoritmat och jag skulle kunna äta det varje dag i resten av mit tliv. Synd att det är dyrt, för tillsammans med mitt sushi- beroende kan jag lätt bli dyr i drift. Blir till o hitta mig en rik hunk.

Imorrn börjar vi jobba. Skönt att göra nått om dagarna. Synd dock att det är så kort tid. Jag har ingen lust att lära mig ett jobb för att sen sluta på det en vecka senare.

Hejdå.


Oschlo

Nu är det ännu en gång dags att besöka hufvudstaden, det kommer bli fabulous! The fab 4 piffar upp sig, och vi gör oss redo för en timmes roadtrip, och sen fest hela natten lång. Vi ska på fest hos Mattias ikväll, det ska bli grymt att se han igen. Var inte igår minsann..
Madrasspluppen har vi hittat nu, så denna gången är förhoppningsvis madrassen uppblåst efter en o en halv timmes galet blåsande!!

Förra gången jag var i Oslo vandrade jag på små, små ljusrosa moln, som med tiden blev en starkare rosa. Pang!, sa det, så var molnen borta. Denna gången lämnar jag molnen hemma, men dom är välkommen any time again, oh yes.

Igår när jag skulle somna dunkade musiken från Esmeralda o co. högre än någonsin. Jag drömde mig till sommaren, när jag sitter på balkongen med tjejorna, leende läppar, ett glas vin i handen, nyfikna på vad natten har att erbjuda för äventyr denna gång. Ah, I can't wait!

Den här helgen kommer bli super, super, super!


Ciaooooo.


Verdens ende

Jag orkar inte mer. Banta är inte kul. Jag längtar ordentlig mat, och Seinfeld- avsnittet igår handlade typ bara om Twix, iallafall halva. Det var tungt, jag har aldrig längtat mer efter en twix.

Idag tränade vi igen, vi var på spinning med heta killen som ledare. Mina ben var trött efter första låten, men jag körde på o fullförde passet. I go, girl! :P

Igår och idag åkte jag och Maria till Verdens ende, som det faktiskt heter. Mysigt, ute vid vattnet o massa klippor.
Vi gör det vi kan för att fördriva tiden eftersom vi inte jobbat denna veckan.
Idag har vi gjort några rea- fynd. Rean här är tusen gånger bättre än i Sverige, vart dom bara rear ut ett fåtal plagg, som redan e ute. Här rear dom ut allt!
Som sagt, jag gjorde några kap; en grå o vit randig kjol med hög midja (hade helst haft en svart, men det hittar jag konstigt nog inte någonstans..), ett fint partylinne (kommer vara perfekt i sommar, och även innan när vi rumlar tönsberg, alt. Oslo), och så köpte jag ett par ljuva skor, dock till ordinarie pris.

Fick nytt VISA- kort idag. Jag ska göra mitt bästa för att inte tappa det på krogen så att magnetremsan blir söndertrampad och kortet därefter strejkar titt som tätt..
Idag var vi även o fikade... kaffe..

Imorrn är det onsdag, vet inte riktigt vad vi ska hitta på då..
Funderar på att kanske dra Cafe M med ligan.

Lite bilder när vi posar på Verdens ende;

image197

Enjoy!
Adjöken sa fröken.

ge mig fredag.

Haha, den här veckan bantar vi. Det är helt ok, tills man sitter och gör ingenting- jag vill ha maaaat.
snart är det fredag, jag längtar. Jag vill ha sushi, jag vill ha fest..

Smile and wave, boys- Smile and wave.

Soffpotatis

image190image189
Den här helgen ser jag o Elin ut som på bilden, vi e soffpotatisar.
Vi tar det med andra ord lugnt i helgen.. JÄVLA DUMHETER.
Varför i hela fridens namn ska man ta det lugnt på helgerna när man tar det lugnt hela veckorna? Det är ju på helgerna man gör allt det roliga, soffpotatis kan man vara vilken annan dag som helst.

Som Elin sa nyss "Den här lördagen, men aldrig mer!" Och jag håller med, för det finns inget vettigt på TV att titta på. Varför? Jo, antagligen för att 90% av den yngre befolkningen är ute och roar sig.
Men det hade minsann kunnat vara värre. Jag hade kunnat sitta här helt alena, men jag har Bullen. Tacka vettja bullen.
Det enda positiva med den här helgen är väl att vi kommer orka pallra oss upp o gå på spinning imorrn, vilket inte skulle hända om det var en vanlig söndag.

Nästa helg åker vi minsann till Oslo, bor på hotell och rumlar runt HEEELA HELGEN. Tack gud, för det!
Och helgen efter det har vi lovat bort oss till Johanna för att skaka Tönsberg. Oh yeah!

Adjö

Pancake.

image188
Jag och virgin Mary har fått jobb, i två eller tre veckor iaf.
VI SKA STEKA PANNKAKOR OCH VÅFFLOR! Hihi, mamma, jag sa ju det :D
Det kommer bli nice, men chansen att jag blir less på pannkakor är väl rimlig, våfflor är jag redan less på.

För alla er Fröya- människor;
Idag så jag en Frode- look a like, fast snyggare. En sån där "riktigt het pappa".

Träffade UllisBullis idag, vi tog en fika på stammishaket. Mycket prat och en liten kaka.
Åkte sen på Ica Maxi för att köpa lite chips, jag o Elin ska ha svullohelg i helgen.
Maria har åkt till Oslo för lite kvalitetstid med Johanna, lite festande och lite kaffedejtande.

Förövrigt var det en man som stoppade mig på parkeringen vid järnvägsstationen idag. Han sa att jag hade sån utstrålning och att jag var så vacker. Han ville måla av mig.. hmm..

Imorrn ska Elin (och jag, kanske) tydligen öppna alla fönster i lägenheten medans vi är iväg o köper pizza o hyr film. När vi sen kommer hem ska vi krypa under våra täcken och säga "huh, vad kallt det är, huhhh, vad kallt det är.." Det ska tydligen vara nått alldeles extra. Jag är skeptisk, jag gillar inte att frysa, men vad gör jag inte för Bullen?!

Nu är lägenheten avklarad, allting är utflyttat, städat och besiktat, eller vad man säger när en människa kommer o kollar så att lägenheten är ordentligt städad. Hon tyckte iaf att vi hade gjort ett bra jobb, tack för det!
Nu är alla mina saker uppe på femman, och jag, Elin o Mia e officiellt sambomambos. Jag gillar det.

Nu har jag bara en sak att reda ut, jag hoppas det går vägen. Annars blir jag bitter, och har ingen lust att vara bitter.
Diska härnäst.

Ha en trevlig helg, gott folk.
Adjöken säger selman.

puh..

Här står saker överallt. Imorrn kommer damen som ska besikta lägenheten, och det ser verkligen ut som ett bombnedslag, men det är mest bara golv som är kvar, så ja..

Alla mina saker är uppflyttad till Mia o Elin nu, oh igår fyllde Mia år. Congrats!!!!

Vädret här är mulet, mulet, mulet o vi har börjat träna igen. Yaho.

Adjöken!

hejdåfest och middag

Festen i helgen var toppen, alla var på sitt bästa humör (nåja, dom flesta iaf), men krogen var en besvikelse denna gången.
Det kommer bättre tider.
Avskedsfest var det ju för Johan o Christian. På fredag åker dom hem..
Det ska bli skönt, men jag kommer verkligen sakna Christian.

Johan behöver jag bara komma bort ifrån, han gör mig inte mycket gott, och har inte gjort det på sista tiden.

Jag ska göra ett försök att bo med mina pantertanter, men det bör gå bra, ett tag iaf.
Man måste prova för att få veta.

Bilder bjuder jag på nu.


image182

Och några bilder sen i fredags.



Adjöken


reunion

Äntligen är jag tillbaka i Tönsberg. Det är en skön känsla.

Igår samlades The Golden League, för första gången på nästan en måndag. Stämningen var ljuv, vi gick ut och åt indiskt på Bombay Tandoori, drack vin, skrattade, och lät högst av alla. Allt var som vanligt!

Idag blev det ännu en dejt med tjejerna, på favvohaket Café M. En dubbel wienertoast, latte och Cola fick den lätt dunkande huvudvärken från gårdagens vimpimplande att försvinna.

Ikväll är det dags för fest igen. Emil kommer och det ska bli spännande att träffa han igen. Fick dock inte åka o hämta
honom, för Johan tror att jag ska förstöra hans bil på grund av att det ligger lite snö på backen.

Rapport om kvällens bravader kommer imorrn, med fina festbilder.

Adjöken.

Tips från coachen

Elin, jag håller med, Hede håller på att förvandla oss till muppar. Så är det när man har brist på saker att göra. Man blir fet och tråkig.

Igår hade vi som sagt besök, jag fick den sociala och trevliga biten överstökad, för att sen lägga mig o kolla på film.
Då snubblar mamma in i rummet, och beklagar sig över att 6 stycken 50 plussare inte förstår sig på ett spel dom åtagit sig att spela. "Jaja, jag läser väl reglerna för dom då, eftersom dom antagligen ser dubbelt..."
FEL AV MIG! Dom såg nog fyradubbelt, och det tog en evighet (det är ingen överdrift) att förklara spelet för dom. Var det något dom förstog så var det något annat dom minsann inte förstog.
Så jag satt där, fick även jag erfara klimakterie svettningar så det stog härliga till, och försökte förklara för dessa vuxna människor hur man spelar ett spel.

Haha, - nu till Tips från coachen.
Kommer någon, smått berusad, förälder eller dylikt och frågar om du kan hjälpa tantet och farbröder med ett spel, svara vänligt med bestämt n e j .
Iallafall om spelet innehåller "ordpyttipanna", "gemensam nämnare", eller "tala baklänges". Det funkar helt enkelt inte. Involverar det däremot "Kropp mot kropp", så kör hårt! Det diggar dom, den där generationen.

Snöskottning..

Oh, pluspoäng till alla som mer än en gång var femte vinter skottar snö. Det är sjukt jobbigt, och inte alls särskilt kul + att man ramlar.

Anyhow, jag o Mia hade fått i uppgift att skotta, jag blev med ens smått förskräckt. Är inte det en mansgöra?
Nåja, mansgöra eller inte, jag hade fått som uppdrag att göra det till en kvinnogöra.
"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.." På med täckbyxor, jacka, halsduk, mössa, vantar och Nokia- stövlar. Vips- Jag var redo!
image153

   
(Tänkte att ni kanske behövde bildbevis :D)

Anyhow, jag är fruktansvärt less på snön. Så här mycket snö har det inte varit på X antal år, och det verkar inte som att himlen har några planer på att hålla tillbaka snöflingorna.
Till och med mormor tycker det är på tiden att snön försvinner, och då är hon aldrig ens utomhus.

Nej, jag längtar sommaren, så jag tror jag spricker.

Jag och Maria har även hittat en ny hobby. Whenever vi är ute och åker med Bettsy så ska vi slira i varenda sväng som går, och jag som inte är särskilt erfaren slirar bara gasar hårt och vrider lite på ratten. Ibland funkar det, ibland inte, men när det väl händer så skrattar jag.

Guess what?! Idag hände det. Vi skulle svänga in på gården, och efter tre misslyckade försök tänkte jag att "Näe, nu sofia får du visa vad du går för.." Maria var med på noterna, och jag gaaaasar, och sliiiirar, och ratten bara far åt alla håll... Jag och Maria sitter med uppspärrade ögon och skriker "Ahhhhhhhhhh" (med väldigt ljus gälla), sen småfnissar vi, varpå Maria avslutar hela sliringen med att sammanfatta.. "Vi är såna jävla muppar.."

Det är vad dagen har bjudit på.
Senare kommer besök från Åsarna, viket innebär att man ska vara trevlig och social. Sen ska herrarna kolla på hockey (döööh), och jag o mia funderar på vad vi ska lyckas fördriva tiden med, för det verkar som att alla är alldeles för upptagen nu efter nyår för att hänga vid facebook..


Adjöken.

Snälla, gode gud..


Jag saknar, saknar, saknar mitt ljuvliga armband, som jag förstås tappade bort på nyår. Shame on me, bara att köpa ett nytt. Damn.

Annars sitter jag och deppar ner mig totalt över dumheter, som med all säkerhet kommer lösa sig.
Om bara armbandet kunde komma tillbaka så skulle det kanske kännas lite lättare.
Och om jag fick åka tillbaka till Tönsberg skulle allt garanterat kännas lite lättare.

Adjöken.

2008

Nytt år, ny månad.. Januari, 2008.

En resumé av året som gått, någon?!

Början på 2007 tog en helomvändning, mot vad jag tänkt mig. Jag bestämde mig för att tillbringa de första månaderna av det nya året i mitt nyvunna land- Norge, på Salmar AS. 

Tiden gick, många svenskar kom och gick under månaderna på Salmar, där allt hade blivit vardag.
Måndag till Fredag- Jobb. Lördag- Fest. Söndag- Bakis. En dag i slutet av Maj blev det så dags att lämna in min uppsägning --->
http://sooofy.blogg.se/m_052007.html
Så även kom dagen då jag fick lämna Salmar och Fröya, närmare bestämt den 29:e Juni.

Sommaren gick i luffandets tecken. Jag hann med turer till Båstad, Göteborg, Västervik, Halmstad, Ulricehamn och Hultsfred.
En regning sommar, är väl det minsta man kan säga.
Årets Yra hanns med, vilken resumeras som en av dom bästa hittills, trots att Maria valde att befinna sig på annat håll.

Augusti kom och det innebar flytt- till Tönsberg, mitt nuvarande hem.
Maria följde med, och efter kom Elin.
Under September, Oktober, November och December hann jag med ett lagerarbete, ett städjobb, ett fabriksjobb på GRO, och senare en karriär som korvstoppare på Gilde.
Hösten har gått i festandets tecken, för fest blev det var och varannan helg. Jag, Mia och Elin är nu utnämnd till Partypinglornas partypinglor, och för att fira detta värvade vi en ny medlem i form av Ullis. Ljushuvuden som vi är röjde vi alla dansgolv i Tönsberg och drack alla drinkar vi kunde hitta.

Julen närmade sig med stormsteg, och vips var vi tillbaka i Hede.
Dagarna gick och nyår närmade sig.
Vi planerade en favorit i repris, och så blev det; Jag, Mia och Elin i Åre, på Dippan, badandes i champange med Sthlms- bratts. Kan det bli annat än lyckat?
Det var en lyckad kväll, och såhär fina var vi när vi välkommnade år 2008.image151

Jag kan kort och gott säga att 2007 var ett bra år., och vet ni vad? 2008 ska bli ännu bättre!