hey ho, lets go

ok, då kör vi!
jag och maria har suttit och varit smålullig i sissådär fem timmar nu. jag tror inte att vi kommer nå den önskade toppen som kallas aspackad, kanakaz, wasted, take your pick. men smålullig är vi iaf, och här bjuder vi på ett par ljuvliga bilder från vår kväll.


  

haha, vi har för himla roligt jag och maria.
plus att vi ha lärt oss allt wikipedia har att säga om jetlag. åh, starten på resan kommer bli underbar!
mer bilder kommer imorrn... dvs dom någorlunda fina bilderna, haha!
ciaaaaaaao

ooooooooh. jag glömde berätta. jag spräkte min klänning idag, där var slitzen är, där bak, ni vet. anledning: nej, jag är inte tjock. det berodde helt och hållet på att jag skulle böja mig ner i en position för att klappa hundarna. en sån position som man inte använder sig av om man befinner sig på säg dippan i åre. det är anledningen. det är därför man har såna fina klänningar på nyår- för att man inte böjer sig i fula positioner. thats that. adios


armen i vinken, blicken i skyn

nu, gott folk, super vi här i skogen oss redlösa framför tv och dator, med pisspauser för hundarna som avbrott. är det inte härligt med nyår så säg.

vi är uppklädd och snygg, och kvällen dokumenteras noga. bilder kommer, var så säker.

happy new year, allesammen!!!!

10 dagar kvar, sen startar vår journey. ahhh, btw, nu är det 2009 på NZ.

jistanes

oh my god (med handrörelser, mkt viktigt) vad ont det gjorde att noppa ögonbrynen idag. det var ett tag sen, kanske är det anledningen?

sitter och tittar på miami ink, det går all dat på discovery travel&living. jag är nöjd. jag tatuerar mig när jag är utomlands. punkt.


till er alla

har en sak att dela med mig av.
igår kollade jag på en väldigt intressant dokumentär, "the roughest prisons". vi landar i peru. varje månad skickas en halv miljon kondomer till fängelset, och god knows hur många liter glidmedel det nu var. i fängelset fanns 10 000 pers.
enkel matematik, 500 000 delat med 10 000 = 50 kondomer/pers/månad. och där fanns sån ca 10 transvestiter som sålde sina tjänster. och vi kan ju alla räkna ut att 10 transor på 9990 fångar inte funkar.
nåväl, dom verkar hitta nån användning för kådisarna, då ett skepp kommer lastat månad efter månad.

ha de!


hede dödar mig, sakta men säkert.

jag dör, av tristess! jag har varit i hede i, få se nu.. en vecka och tre dagar snart, och jag avlider. jag förstår inte hur en människa kan bosätta sig här, frivilligt.
det är hela fyra dagar tills jag åker till stan igen, och vad ska jag roa mig med under tiden? det finns ingenting bra på tv, facebook är lagomt tråkigt efter att man har loggat in ca 400 ggr på en dag, det finns inga roliga människor att träffa, jag kan inte packa än, osv. tips, någon?
nåja, jag kan nöja mig med att efter att dom här fyra dagarna kommer det rulla på i en rasande fart.

nyårsafton imorrn alltså. jag som hade hoppats på en favorit i repris i åre, men ikke. istället ska den tillbringas i hede med maria, framför tv:n med kanske det viktigaste; tre flaskor alkohol. 
"om vi ändå ska vara i hede på nyår kan vi lika gärna vara packad!!" maria är en vis dam. 

ellers da.. nu är det ju bara en och en halv vecka kvar tills våran resa börjar. den 10 jan, sån ca kl 18.00 åker vi från hede, och sen fortsätter resan i ett kör i typ tre dagar, tills vi äntligen landar på NZ, där vi tänkte supa oss redlösa för att bli av med den kommande jetlagen..
i london kommer vi möta upp linn, och även två forna kärlekar, det om nått kommer bli spännande, inte sant, bullen?!

imorrn åker mamma och KÅ till brasilien. 
adios.
 
 

oh my lord.

juldagen kan jag summera med ett ord: kanakaz!
vi hade väldigt kul, jag och maria. vi dansade foxtrott, med varandra och med andra som kunde (för min del). för mia var det värre, och hon läxade upp en stackars kille för att han inte kunde. haha, vilken syn!
annars var vi fulla som kanonkulor, och mådde som vi förtjänade igår. jag mår riktigt dåligt bara jag tänker på hur bakis jag var. däremot var det desto skönare att vakna imorse, pigg som en lärka, om man jämnför med gårdagen.

igår åkte vi till lit, det var ljuvligt att träffa bullen igen! där läste vi bok om NZ, och drömde oss bort. nu får jag vänta en vecka tills jag ser damen igen. tur att vi har fyra och en halv månad framför oss där vi kommer umgås dag som natt och hitta på massa tokigheter.
nåväl, idag har vi vart i ösd, fikat med massa folk. oerhört trevligt. köpt ryggsäck och sen åkt hem.
och imorrn är det bara två veckor tills vi åker. under dom två veckorna ska jag ha bootcamp, åka till ösd, åka till oslo, packa, gå på banken, fixa försäkring, och säkert massa mer.

adios.

jul även i år.

herregud, hur har året kunnat gå så fort, från förra julen till idag? det är helt otroligt, och jg har haft mkt kul under året.

igår åkte jag till röros, för att lämna av robert och hämta mia. jag gillar verkligen inte den byn. den är fruktansvärt tråkig, och jävligt kall. efter tre, fyra (?) timmar där var jag så rastlös och uttråkad så jag längtade hem till hede. och alla som varit här vet att hede inte är en nöjesmetropol direkt.

nåväl, julafton. det har bara vart jag, mamma, KÅ och mia. vi har inte köpt några julklappar i år, och det har varit så skönt! om folk struntade i att köpa julklappat i år skulle dom nog aldrig mer göra det. visst, jag älskar att ge julklappar, jag tycker det är kul! men att behöva komma på vad man ska ge till allt och alla är jobbigt. så en jul utan klappat och massa stök med barn har varit underbart!

träffade lena idag också. det var över ett år sen jag träffa henne, och äntligen fick man träffa karln hennes! riktigt kul!
annars är jag proppmätt, och längtar till morgondagen. kärt återseende med eve som det var exakt ett år sen jag träffade. vi ska bli fulla, och dansa halva natten.

ellers bär det nog av till oslo efter nyår, ett par dagar bara. vi är så snälla systrar så vi ska köra ner robert med "fem eller sex banankartonger.."

adios.

schweden

oh yes indeed, och vet ni vad? blondie is back. känner mig mer som mig själv nu!
haugesundtiden är alltså över, och tiden har rusat förbi. jag har fortfarande lite svårt att tro att jag är fri från gilde- fängelset. det är underbart!
i lördags bar det alltså av, tidigt på morgonen, vilket var tur, för resan tog en aning längre tid än vi tänkt pga små missöden.
vägen var piss, slaskig, det regnade massor, och snöade.
kan ju kanske ta o berätta om våra missöden också. hmm.. vi körde av vägen. två gånger! kan ni berätta för mig om någon annan som lyckas med det, förutom jag och elin? jaja, vi var iaf rättvis mot varann och gjorde det en gång var. tur att vi hade steve och siv i släptåg som lugnade ner oss och puttade upp oss, en gång iaf. andra gången fick ett gäng norska främlingar hjälpa oss!
men vi höll skenet uppe, och tog oss till hede.

och nu saknar jag bullen, redan.
maria kommer hem imorn, ska åka till röros o hämta henne, ljuvligt! får se till att hålla mig på vägen.

annars har jag smått ångest och panik över hur jag ska lyckas packa med lite saker på resan?
ullis säger att jag ska ha med mig MAX två par skor. jag som redan hade planerat att ha med fyra, som verkligen var nödvändiga? herregud, det här kommer gå åt skogen.

adios.

final countdown

oh, om jag har countdown!
vi har bara fyra dagar kvar, och på fredag slutar vi halv två, før jobbet bjuder tydligen på någon julmiddag. sen lunch blir det væl snarare. eller tidig middag, om man så vill.

det ska bli så hærligt att komma hem, ljuvligt att bli blond igen!
och træffa mamma, sen maria. sen att det gærna får bli 11 januari, då åker vi. nu ær resan till sthlm bokad också.. eller nej, just det,  men næstan. så allt ær lungan.

i helgen hade vi fest. det var så himla kul, och jag kommer sakna alla så himla mycket. alla var jættefulla, som alltid. vi knæppte massa fina(?) kort och gick på fjortiskrog dær vi dansade halva natten. klockan fyra kom jag och elin hem (sist av alla), och skulle upp två timmar senare før att genomgå en ljuvlig dag på gilde. vi var nog rætt packad båda två nær vi kom på jobbet, tio minuter før sent. trodde aldrig vi skulle øverleva dagen, men det gjorde vi. och vi har skrattat som två idioter, åt dom mest betydelseløsa sakerna ever, øver trøtt, kanske. eller bara allmænt jækla lycklig før att vi øverlevde dagen och bara hade en vecka kvar!

ellers..
idag ska vi æta boller med smælt choklad till middag.

och vissa mænniskor ær så jævla klantiga så jag blir rædd. usch.

adios, see ya soon!

oh my god

ja vel, nu ær bilen inlæmnad, och snart klar. priset vi får betala? ca 4500 norska kr. pengar ær inga pengar, eller?
nåvæl, hela førra helgens jobbade tillægnas bilen. åh, jag ælskar att vara vuxen.

kan æven tilægga att jag ælskar mitt jobb mer och mer før varje dag som går, næstan så att jag inte vill åka hem!!!
ironi på høgsta nivå. i helgen firar vi før frihet, att vi snart slipper vara instængd på en fabrik dagarna i ænda.

ellers? vi ær ledig imorrn. inte på søndag. jag ser fram emot att vara bakis på jobbet på søndag.
men det ær ok, snart ær vi borta från helveteshålan, och hoppar istællet från en bro sissådær 200 meter rakt ner, bara før att kænna att vi lever! jag længtar, yaho!
adios.


How about a newsflash?

Gildepatrullen rapporterar;
det är nu mindre än två veckor kvar tills vi åker hem. rättare sagt två veckor på pricken tills jag ligger hemma i min säng, och drömmer söta drömmar. det ska bli underbart.
idag har vi jobbat, det gick bra, tills vi nästan var klar och maskinen valde att insjukna i nån form av sjuka vi aldrig varit med om förut. call the tekniker- man, så är det lugnt! kom hem i tid, rara Aziz skjutsade hem oss, varför vi inte tog våran bil ska jag berätta snart.
imorrn jobbar vi för övrigt ockcå. men pengarna den här helgen kommer antagligen gå rätt till babys skönhetsoperation vi måste göra.

igår var vi (jag, elin, linn, nisse, si(mon)v, steve & randi) hos Lone och hade myskväll. vi åt risgrynsgröt, bakade pepparkakshus som vi garnerade så fint (bilder kommer om sissådär två veckor när jag är hemma), bakade lussebullar, åt massa godis, drack cola och hade konstant socker- rus. alla skrattade hela tiden, åt allt och inget, det var hur härligt som helst. lones dotter malin var ju kanske den sötaste också.

anyways, nu till bilen.
hon har haft lite startproblem den senaste månaden. men vi har inte relfekterat så mkt över det, steve hjälpte oss att byta kol, och sen har hon funkat. tills i torsdags. då fick steve&siv hjälpa oss med startkablar, för andra gången. hon gick bra tills vi nästan var hemma då hon dör mitt i all trafik. som tur är fanns det plats att svänga in, och sen fick vi putta in hon på en parkering.
när vi skulle till lone fick steve&siv hjälpa oss att starta henne igen, men vi tog oss till lone iaf. när vi skulle hem därifrån så gick det att köra ett tag, sen dog hon, igen. steve fick komma och hjälpa oss, vi provade tre, fyra gånger innan det funkade och vi kunde köra... i en minut eller så, sen dog hon. då orkade vi inte mer, så vi puttade henne till sidan av gatan och där står hon nu, långt från vårat hus. s&s fick skjutsa hem oss, och idag fick vi ta bussen till jobbet. var faktiskt riktigt skönt att åka buss, var så länge sen!
så på måndag ska vi fixa en bogserlina, så får s&s hjälpa oss att ta henne till bildoktorn, så hoppas vi att vi inte blir alltförmånga tusenlappar fattigare.
men men, positiv som vi är ser vi det som tur i oturen att det hände nu, och inte två dagar innan vi skulle hem, eller när vi faktiskt är på väg hem.

jaja, newflash over. ciao.

julpartey

hoho, jaja. Igår var førsta advent, ja. Den spenderades på Mcd, och sen kollade vi på SATC filmen, åt muffins, godis och drack cola. åh ljuvligt, hærlig bakisdag.
var på julfest i lrødags, och det var spænnande minsann. førfest hos oss, med massa folk som var fint uppklædda. sen ivæg till stålhuset, dær lagomt god mat serverades. norskt julbord ær inget att jubla  øver, men det visste vi ju redan.
det spyddes under bord (inte jag, haha!), dansades lite, och dracks mycket. en kul kvæll!
men nu har vi ju inget att se fram emot længre innan vi åker hem, så vi funderar på att dra en repa med alla kanske næsta helg igen.

så nu ær vi inne på en ny dag- vecka, førsta dagen har gått førvånansvært fort, skønt!
Nu ær det bara 14 arbetsdagar kvar, eller ja, 16 om man ræknar med dom två søndagarna vi ska jobba. och så har vi nog kirrat extrajobb før dom sista två helgerna, vilket ær hur bra som helst, før vi behøver alla pengar vi kan få!

snøn som kom før någon vecka sen ær long gone, den ville bara vara kvar ett par dagar.
hmm.. jag tror inte jag har så mkt mer att berætta..
ciao.