Å-å-å-å-re

Yes, idag smäller det. Jag får äntligen åka till Östersund, äntligen komma till et civiliserat sammhälle, med någorlunda (?) civiliserat folk :)
Sen bär det av mot Åre och nyårsfirande, med räzerkärringarna, och vi kommer, efter gårdagens hårsession med mamma, var i blondaste laget. Men ack så kul vi kommer ha!

Igår körde jag Mia, Susanne och Peter ner på norran där det var happening bigtime = bartömning. Haha, Maria var smått traumatiserad efter händelsen, men tycks må relativt bra idag, trots omständigheterna.

Adjöken, ha ett bra nyår!

tv4

Då var det dags att bli än mer allmänbildad då. Tv4 har gjort ett smart drag och lejt in en riktig sötnöt, så jag kommer sitta bänkad framför tv:n när 4:an sänder nyheter dom närmsta dagarna. Thank you lord, för denna friska fläkt.

Den här dagen har rullat förbi den med, jag blir mer o mer sugen på att komma till Ösd och shoppa lite. Ju fortare dagarna går, desto snabbare får jag åka till Tönsberg.

Elin, hur har du det?! Snart seees vi! :D

Adjöken

A girls gotta do what a girls gotta do..

Är väl på sin plats att jag skriver ett inlägg nu, så alla ni nyfikna får en update från Hede.

Julafton är avklarad och så även juldagen.
Årets julafton var tråkig, men som vanligt ändå mysig. Det är bara en hemsk massa väntan på ingenting egentligen. Men Felix och Lovis var uppspelt över tomten, och jag lyckades hålla min nerver i schack, och därmed uppträda representabelt när tomten dök upp. Han var inte alls lika läskig som clowner brukar vara.

Juldagen gick, som sig bör, i festandets tecken. Kärt återseende med Niklas som kom hit med en Per på besök.
Var inte igår, men trevligt var det!
Dyngpackad var man, träffade ungefär allt och alla, somliga minns man, andra inte. Somnade på bussen, gick med hängade huvud hem i snön, somnade på toalettgolvet med tandborsten i munnen och med handduk som täcke, innan jag lyckades ta mig till sängen. Ojoj, idag har det stampat runt ca. 15 elefanter i mitt huvud och jag har sovit mest hela dagen och drömt om pizza och cola, men inte fick jag nått av det. Får ta det imorrn.

Imorrn är det dags att sola, och gå till fabror doktor för att ta prover. Tråkigt, men måste man så måste man.
Håller tummarna för att dagarna till nyår ska gå fort. Då får vi äntligen träffa Elin igen, och ha lilla julafton.
Ett problem har jag även stött på; jag har inga skor att ha på nyår, men hoppas på att kunna lösa det, annar får jag väl ta andra pjucks jag har med mig, men det ingick inte riktigt i min plan.

Sen får dagarna efter nyår och rusa iväg, för jag vill tillbaka till Tönsberg nu, tillbaka till Kaldnes, tillbaka till Esmeralda, tillbaka till att försöka ro P i hamn!

På återseende, adjö.

The holiday..

Nu ska jag kolla på The Holiday som visas på Tv, till min lycka :D Jag trenger verkligen den filmen at the moment. Jag får en bitterljuv känsla av den filmen. Jag blir totalt förkrossad/olycklig/lycklig/kärlekskrank/kär i Jude law/miserabel av att dom i filmen verkligen är galet lyckliga, kära och lever lyckliga i alla sina dagar.
Jag tror jag trenger kärlek. Äkta kärlek. Gosh...

Karl- Åke är glad- han har nått för Cameron Diaz, så alla sätter sig i soffan med ett leende på läpparna.
Det enda som fattar är väl egentligen Bullen, aka Elin. Men, vi får göra det bästa av situationen ändå.

toooodles.
----------
-----------------

Då var The Holiday slut för denna gången.
Som jag sa; Jag blir förkrossad/olycklig/lycklig/kärlekskrank/kär i Jude law/miserabel av filmen, för den är så överröst av misslyckande och total lycka, verkligen total lycka.
Det får mig att undra, när kommer den lyckan att slå mig?! Åh, den totala lyckan..

[Ibland är folk bara för dumma för att se vad dom har framför sig...]


"Baby, I don't wanna loose you.." - När kommer någon säga det till mig?! Oh, I wonder.
Äh, som vi säger på Kaldnes - Fuck that!


Julen är här..

Dagen har tillbringats i en bil, över gränsen, åter till Sverige, tillbaka till Hede, och julen. Här hemma möttes vi av mammas trygga famn, och en otroligt fint julpyntat hem. Kosligt till tusen!
Känns konstigt att vara hemma- det var ju augusti nyss. Vart tar tiden vägen?!

I vanliga fall hade vi nog vart laddad och i färd med att piffa till oss till ännu en härlig party- kväll i Tönsberg, men icke. Istället har jag äntligen fått avnjuta ordentlig svensk glögg, istället för den smaklösa "tomteglöggen", som det så fint heter i Norge (Som man blandar ut med vatten, det säger väl allt?!), och tittat på Postkodmiljonären.

Hem ljuva Hem, brukar man ju säga. Och visst, det är sant. Men redan i bilen satt vi och pratade om hur mycket vi ser fram emot att komma tillbaka till Tönsberg, där krogarna med dess färgglada och dyra (hur dyra har vi inte brytt oss om att ta reda på) jättestarka tjejdrinkar bjuder oss på fler helroliga, heltokiga nätter i festandets tecken.

Anyhow, först väntar julafton, med god mat, gott sällskap och fina presenter, sen även juldagen som förhoppningsvis bjuder på någon typ av återträff och dans hela natten lång på Vemdalsskalet.
Sen har vi Nyår, här ska vi fira med pompa och ståt i våra fina klänningar. Blir en sen lilla julafton med Elin och Mia då, kosligt.

Hade!


Oh, so sophisticated..

Först kom skunk.nu, sen humla.se, sen lunarstorm.se, sen blogg.se, och nu facebook.com. Vad blir det härnäst?
Hoppas på att få hålla hårt i Facebook ett tag. Jag är beroende, och jag tycker facebook är grymt. Det är som ett megasofistikerat Lunar, och det passar mig, eftersom jag är sofistikerad i allt jag gör. Sofistikerad korvstoppare, sofistikerat blond, sofistikerat aspackad, och snart sofistikerad arbetslös. But not for long, darlings..

Moving on...
Efter att ha varit hemma två dagar kryper jag nästan på väggarna.
Visst, det är skönt att sitta hemma o göra ingenting (eller gå runt o småstäda hela tiden, välj själv!), men det blir lite långtråkigt, särskitl eftersom mina two ladys är på jobbet och sliter. Därför blir jag alltid så glad när dom kommer hem.

Idag ska vi på stan, måste inhandla dom sista julklapparna, och eventuellt hitta nått till mig själv även idag. Av någon hemsk anledning tycker jag att jag förtjänar massa nya fina saker. Nått som inte står rätt till med min hjärnsubstans.

På fredag är vi för övrigt tvångsledig, som vi så fint kallar det, vilket innebär att vi kan åka hem redan på Fredag- morgon. Det gav mig massa energi och ett stort leende på läpparna.
Då har jag bara en arbetsdag kvar, o det är imorrn :D Yahoo!

Måste också berätta om det jag döpt till månadens skandal;
Jag har fortfarande inte hittat dom perfekta skorna till nyår. Eller jag gjorde det igår, men dom fanns inte i min storlek, och kommer inte in före jul, vilket inte hjälpte mig ett dugg.. Shame, måste lösa det.

Och mardrömsscenariot som jag satt och tänkte ihop idag; Att jag av någon dum, jättedum anledning skulle glömma att packa med nyårsklänningen hem. Det vore faktiskt hemskt på riktigt.
CIAO.

Men vaaaa

Oh, se här. Nu har jag börjat ta tag i saker.

Igår gick jag på stan med Elin, vi skulle köpa julklappar. Hon shoppade loss på Claes Ohlson. Jag hittade inget dock. Jag vill bara ha saker till mig själv, men det ska jag ju inte ha. O eftersom jag egentligen ska ha julklappar så hittar jag ändå ingenting till mig. Uff.

Tvättade lite igår. Stort framsteg. Köpte även frukost i form av bröd och philadelphia ost. Yummie. Även där framsteg. Sen har jag faktiskt inte gjort så mkt mer.
Eller jo, idag sjukskrev jag mig. Jag är dock inte sjuk o ordets sanna bemärkelse, tror jag.
Däremot har jag varit sjuk i tre veckor nu, och det går inte över. Tänkte att Nej, nu får det banne mig gå över snart, så jag sjukskrev mig, och det innebär väl att man ska vila?!

Så idag ska dagen ägnas åt cyberspace, waaahhh!

Igår var det frosseri med pizza, lefse, kladdkaka, riskrem, pepparkakor och glögg.
Kosligt.


What to do?

Saker jag skulle behöva göra;

Tvätta, bigtime!
Handla ordentlig mat.
Städa, så det är klart innan jag åker hem.
Köpa julklappar.

Jag orkar inte.

Helgen då. I fredags var vi på vårt vanliga galna partyhumör. Vi var hos Ullis och Johan och sjöng/skrek/vrålade singstar. Mycket underhållande, och stort alkoholintag. Resulterade i en sjukt rolig utekväll, som både jag och Elin, trots allt, har smått ångest över.

Igår.. Dags för ännu one night out. Det var en halvbra kväll, till en början. Tappade bort alla o alla, slösade pengar i baren, letade efter folk.
Nu till det bättre; Jag hittar Mia och Elin, som dock är påväg hem. Tji får dom, jag lurar med dom in på Esmeralda igen, där vi röjer som fan tills krogen stänger. Det var kul!
Somnade runt 04.00. Klockan 06.10 imorse ringer Elin och väcker mig. Just fan, vi ska jobba idag, tänker jag. Upp o hoppa, blåbärssoppa. Åtta timmar senare är vi hemma, någon tusenlapp rikare, och med tre hyrda filmer. Vi däckar i soffan, och har i princip inte rört en fena sen dess. Med all rätt.

Annars är jag besviken, och halvt hjärndöd. Hejdå.

Slampa

Slampor är vi allihopa.

Jisses

Idag blev vi sent hjem vid åtta. Vi slutar egentligen tio. Nedrans, alltså. Här är vi för att jobba, inte för att få gå hem tidigare. Tror folk annat är dom dum i huvudet!
Om man då räknar med dessa två timmar som vi missade, samt att vi var tvungna att börja 7 istället för 6 förra veckan så har vi förlorat 7 arbetstimmar, alltså nästan en hel arbetsdag.
Det betyder att övertiden vi kommer jobba på Torsdag går till att täcka timmarna vi blivit tvingad att missa, vilket är förjävligt. Funderar nästan på att skita i att jobba då, bara för att jag är så less på dessa fasoner.

Och btw, jag o Mia får inte jobba på Gilde efter jul, isåfall måste vi jobba olika skift. Anledning- på grund av att vi e syskon. Det är det dummaste jag hört, men Gilde har en policy, aka diskriminering, som säger att syskon, gifta, par osv inte får jobba på samma skift. Dom menar att ifall det uppstår en konflikt med part nr 1 så kommer part nr 2 stå bakom denna, men det gäller väl även nära vänner?! Näe, dom får minsann arbeta tillsammans. Vi e för fan syskon, det kan inte vi råför!

Idag har jag varit likgiltig angående det mesta. Jag orkar helt enkelt inte bry mig om någonting längre, men i vissa fall är det sjukt skönt. Så skönt att jag står och småskrattar för mig själv av hur lite jag bryr mig.
Mat och lägenheten är två saker jag skiter fullkomligt i just nu. Jag har inte varit o handlat på över en vecka, och har därmed inte så mkt som lockar i kylskåpet, om man inte vill äta fetaost till frukost, lunch och middag. För se fetaost, det har jag minsann två burkar av.
Lägenheten är också ett bekymmer. I vanliga fall hade mitt boende för stunden varit fullt av tomtar, adventsljusstakar, glitter, julgranskulor och dylikt, men just i år orkar jag inte bry mig.  Dom jag bor med bryr sig ju inte, så varför ska jag? Jag är less på att behöva ta tag i att städa, diska, osv.

Kort sagt; Jag har slutat bry mig.

Ser väldigt mkt fram emot att få åka hem om lite mindre än två veckor. Att jag skulle längta till Hede kunde man väl aldrig någonsin tro, men se det gör jag. Fast det lär inte vara länge, haha.
Men nu som jag sitter här längtar jag efter mammas hemlagade mat (undra varför?!), promenader med vovvarna, mormor. Ska även bli fantastiskt kul att gå på date med Jenni och Anna i mellandagarna, samt nyår i Åre med räzertanterna Elin o Mia. Efter det beger jag mig tillbaka till mitt nuvarande hem, tillbaka till jobbsökandet, tillbaka till fest och singelliv. Ser fram emot att få börja det som ska bli det bästa året i mitt liv! Det bryr jag mig om.

Adjöken.


Oshlo

Yes, i helgen var det en hel- helg i Os(h)lo. Kjempeflott, som vi säger i Sverige.

Har haft superkul med järngänget- Elin, Mia och Ullis.
Fått några julklappar köpta, och en del till mig själv, bland annat en helt fabulös jacka, som gör att jag ser ut som en vandrande prinsessa. O det gillar jag!

Så, eftersom en bild säger mer än tusen ord, eller vad man brukar säga, ska jag låta bilderna tala för sig själva.
Enjoy!;

 

Nej, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder. Kolla på facebook istället..

Anyhow så har det varit en toppenhelg, och jag ser fram emot att göra om det :D
CIAO

Thank you lord, and have mercy...

För den bästa helgen på väldigt länge!
Oh, helgen bjöd på drama.
Det var roligaste helgen någonsin här i Tönsberg. Det här var helgen alla kommer minnas som den roligaste på länge, och som alla kommer prata om länge framöver.
Som Maria sa; Allt tack vare heta människor, roliga människor, skön fest, och som sagt; en del drama.
Gå in på amiraaa.blogg.se, eller thedreamabout.blogg.se för bilder, orkar inte lägga upp. Damn, vad jag är ambitiös. Om inte annat kan ni gå in på Facebook o kolla, där har jag lagt upp dom.
Anyhow, Tack alla, för en fabulous helg.

I vilket fall, alla hade jättekul på festen här i lägenheten, vi var runt 30 pers, svenskar och norskar. Alla var fulla o glada, pratade, skrattade och hade så sjukt trevligt.
Blir svårt att toppa det, men vi kommer göra tappra försök varje helg, I promise!

Sitter just nu o väntar på att One Repeblics album ska bli nerladdat och sedan föras över till min telefon så jag har lite nytt gott att lyssna på och drömma om imorgon. (Drömma kommer jag göra om sångaren i One Republic, som i videon till Apologize sjunger rakt in i mitt hjärta, och tittar på "mig" så fint att jag bara vill falla ihop och gråta, ah!)

Snart har halva veckan gått igen, och i helgen beger vi oss än en gång för att göra Oslos gator och heta killar osäkra.
Julklappar ska inhandlas, mys med Ida och Erik och förhoppningsvis en ny jacka till moi.

Är förövrigt förkyld, igen, vilket jag nu vart i över en vecka. Men what to do?
Har dessutom haft lock för örat i över en vecka, vilket är oerhärt frustrerande.
Nu ska jag snart gå o träna.. Så fort jag fått till musiken!

CIAO.