Mix and Match

Här ska ni få lite bilder, passar på att lägga upp dom nu när jag e uppe på femman, det är ju Mia o Elin som har alla bilder.
Tänker för övrigt köpa en kamera inom snar framtid. Eller kanske en fin julklapp, Mami?!
 


There you do, folks! Ett flotters kollage med blandade bilder från en tokig utekväll i Oslo, maskeradfesten vi hade hemma i Hede, förra helgen då vi hade Ida och Erik på besök, bilder från helgen då Josefin var här, och lite andra bilder från allt och inget :D

CIAO.

Suck.

Jag mår lite bättre nu, folkens!
Och som ni vet så är jag inte direkt den som spyr ut mina känslor, så jag ber om spenatstuvning, och låtsas som ingenting. Fast då mådde jag bra.
Idag är det lite sämre igen. Jag känner ungefär allt man kan känna på samma gång;
Glädje, ilska, nervositet, oro, lättnad, upprymdhet, besvikelse, förståelse, ångest. Allt verkar ha blandats i en mixer, varav jag inte riktigt kan bestämma mig för vilken känsla kroppen har en stund eller annan. Det är ett virr- varr av känslor. Känns som att vara tonåring igen..

Längtar så grymt tills den här Norge- tiden är över.
Jag är less på att tjäna pengar men inte kunna spendera allt för att det ska sparas, jag är less på att leva i våran spartanska lägenhet (Ok för att leva spartanskt, det har jag ändå planer på att göra nästa höst, men det är ändå inte samma sak i ett land med värme, glädje, äventyr och ingen korvstoppning.),
jag är less på att vara alldeles för långt ifrån mina vänner och mamma, och jag är less på norska människor, mitt jobb, osv.
Ser alltså verkligen fram emot Maj då jag får åka hem, och lider inte alls av att tiden går fort.

Anyhow, nog om mig.
Josefin från Stockholm är här, det var inte igår, minsann!
Kul med lite annat folk, men tråkigt att inte Elin är här. Hon åkte hem igår. Hoppas hon får en fabulous helg hemma, med inte allför mycket kul, hehe!
Och ett stort grattis till Ida i förskott, som fyller år söndag!

Jag känner ett stort behov av att prata med en viss Jenni, så henne ringer jag ikväll!

Puh...

Igår var jag låg, åh så låg.
Hade ont i magen, och en orolig/ångestfylld känsla känsla i kroppen.
Jag grät två gånger igår; En gång när jag tittade på Oprah, det var faktiskt väldigt sorgligt, och sen började jag stortjuta när jag såg TopModel. Var väl inte enbart Oprah- berättelser och rörande farväl som låg bakom, men ut skulle tårarna iaf, och idag mår jag lite bättre!
Jason Mraz och Gavin DeGraw får mig att le på jobbet, och jag önskar att jag kunde ha dom båda sjungades bredvid mig varenda dag.

Jag behöver fortfarande någon att bo med från och med Januari. Är ni två stycken som vill komma hit så HÖR AV ER!
Har fått lite längre tid på mig att ordna upp nått...

Idag har vi jobbat vår första övertid, samt tränat direkt efter. Riktigt bra spinning- pass. Ska jobba imorrn med och på torsdag.
Så, there's my life at the moment.

CIAO.

Me, myself and I

The fabulous life of Sofia;

Mitt jobb;
Jag är numera korvstoppare på Gilde. Glitter och glamour är alltså inte min vardag, men gärna något som ligger mig varmt om hjärtat om helgerna.
Korv alltså, wienerkorv är min specialité. Jag skulle ljuga om jag sa att jag gillade mitt jobb, men det är helt OK.
Mina jobbarkompisar är norska damer i 50- 70 årsåldern som verkar vara smått bittra över sin livssituation, (inte alla dock, Ragge är rar!) och norska ungdomar i åldern 20-25 som viger sina liv åt korvarna. (Även vissa av dom verkar smått bittra, men kanske beror det på att dom sitter fast i korv- träsket?!)
Nåja, mitt mål med hela den här korvepisoden är att spara ihop pengar till en resa av något slag. Hur det går är en annan femma, då vi allt som oftast tillbringar varje Lördag på krogen, och därmed måste köpa något nytt varje vecka att ha på oss.

Mitt hem;
En riktigt fin lägenhet, som trots att jag bott här i tre månader inte är inredd för fem öre.
Jag bor tillsammans med min förra pojkvän Johan, och våran kompis Christian. Dom åker snart iväg på en resa, och jag får se vart mitt nästa hem blir. Om det blir denna lägenheten med två som jag inte vet vilka det är, eller en etta alena, eller en tvåa med någon?!
Jag har ingen aning, och det gör att jag går på tunga gatan istället för lugna gatan. Det tar upp mycket av tankarna.
Det löser sig dock.

Mina vänner;
Ja, dom flesta är jag alldeles för långt ifrån.
Men jag har Mia och Elin, och dom förgyller min tillvaro enormt. Ida och Erik är här och hälsar på i helgen också, väldigt koselig!

Min fritid;
Efter eller innan jobbet brukar vi träna. Det är skönt, och jag ser verkligen fram emot att försöka fortsätta dom närmsta 40 åren (!).
Annars går vi på köpcentret- Farmand Stredet. Försöker hitta nya saker att ha på oss om helgerna, vilket inte alltid är det lättaste eftersom dom aldrig verkar få in nya kläder. Idag hittade jag iallafall en klänning som jag ska ha på nyår. Man måste vara ute i tid, har jag hört, och det är något jag annars är väldigt dålig på.


Mmhmm, the fabulous life of Sofy, alltså. Ni får tycka vad ni vill, men jag har det bra, för det mesta!

Adios.


Veckans..

....låt:
Alicia Keys- No one. Sjukt bra, och hon är sjukt snygg i videon.

...interna skämt:
TRASAN!

....asgarv-med-kramp-i-magen-och-sprutande-tårar:
Haha, än en gång; Trasan.

....samtalsämne i kantinen:
killar och bajs

...love:
Elin och Maria, varje vecka. Men just idag kommer Ida och Erik, det gillar jag!

....partyklädsel:
Ska om ca. 5 minuter gå och leta rätt på nått i Farmandstredet.. Hittade inget nytt förra lördagen, så håll tummarna!

...söknad:
två stycken ( gärna heta killar) som vill flytta in hos mig.

....saknad:
Anna, Jenni, Emelie och Emma.

.....seriösaste:
Vi har hela veckan utom igår klivit upp för att träna, eller göra andra viktiga saker. Damn, we're good!

...svårast att stava till:
Hmmm, måste väl ändå vara nationalencyklopodin? ojoj, där satte jag nästan dit mig själv angående stavning.

....just nu:
Väntar på Elin.


Gå in på Elins blogg, www.thedreamabout.blogg.se, norpade listan av henne.
Våra listor är smått simular, men what to do, när man bor så nära varandra, och har i princip samma liv?

Annars ska jag som sagt gå på stan nu, försöka hitta något att ha på mig imorrn..
Och inga frivilliga som vill bo med mig heller, ser jag? Damn.. Jaja, ännu är det inte försent. Senast måndag får ni bestämma er, och jag håller mina tummar, hårt, hårt, hårt.

Ska skriva ett längre blogginlägg sen, så ska ni få höra om hur min vecka varit. Spännande va?!
Mhhm, tänkte väl det.

Adjöken sa fröken.

ROOM-MATE SÖKES

Två styckna som är sugen på att komma hit i Januari o bo i en sjutk fin lägenhet med Moi?!

Måste veta snart som sjutton, since dom två karlarna jag bor med nu sviker mig.



Adjö.

Party all night long

Ikväll ska vi ut o festa.
Förfest uppe på femman, men svenskar och norrmän.

Vad gör ni ikväll?

Dagen då Elin nästan åkte i fängelse.

Haha, dagen startade på det näst- värsta tänkbara sätt ni kan tänka er.

- Jag skulle hämta ut mitt körkort, som inte var på posten inne på Farmandstedet, utan tydligen på Meny, tyå vid sjukhuset. Stog inte någonstans på lappen vart jag skulle hämta ut det, så jag chansade bara. Jaja, tio minuter kvar tills vi skulle på jobbet, men vi skyndade oss till Meny, och vad händer där? Jo, dom har skickat körkortet vidare till Teie, eller nått sånt, o vart fan är det, liksom? Dom påstog att det var mitt postkontor, så dom hade skickat det dit igår.
Så nu får jag varken vara chaufför till jobbet eller till Oslo imorrn, utan får vänta till måndag eftermiddag innan jag kan hämta ut det där förbannade kortet. Damn take Norge.

- Nu till Elin, antar att ni är nyfikna?!
Såhär var det; När vi hade försökt hämta ut mitt körkort skulle vi hämta upp Sofia nr 2 som åker med oss till jobbet. Eftersom vi var på helt andra sidan stan så fick vi ta en annan väg än vad vi brukar göra. Otur som vi har hamnar en polisbil efter oss.. Vem blir inte nervös av det, liksom?
Iaf, Elin koncentrerar sig på att inte göra några fel, och vips är vi på väg över ett övergångsställe vart en kille håller på att gå över. Elin ser inte, Maria hojtar något i stil med "akta", och Elin bromsar. Killen hinner stanna han med thank God, och vi fortsätter köra, i hopp om att poliserna inte såg (Haha, good luck!). Två sekunder senare blinkar blå ljus bakom oss, och Elin undrar varför dom gör det? Hon kommer så småningom på att det är för att dom vill att hon ska stanna. Maria säger att "äh, kör bara, dom vill säkert bara köra förbi.."
Men så var garanterat inte fallet. Iaf, Elin kör in till vägkanten, öppnar dörren och beter sig väldigt lugnt och moget. Hon säger att hon vet att hon gjorde fel, och får en liten moralpredikan om att i Norge ser dom väldigt allvarligt på att man inte stannar för dom som vill korsa vägen vid ett övergångsställe..
Här får vi tillbaka turen; Polisen sa att dom egentligen skulle ta hennes körkort, men just då hade dom en "fånge" bak i bilen, så dom var tvungna att åka iväg. Men hon fick en allvarlig varning.
Gosh, efteråt är vi full i skratt för att hela situationen var så allvarlig.. Elin gapskrattar och gråter på samma gång och Mia får ta över ratten till jobbet.
Puh, den här dagen kunde alltså bara bli bättre..

Så, det här kommer för alltid vara dagen vi minns som den då Elin nästan åkte i fängelse.

It's true..

Snart helg, finally :)
I helgen inträffar det jag aldrig trodde skulle hända;
Jag, Mia och Elin ska åka till Oslo. Gå på IKEA (yey), göra stan en sväng, och eventuellt tillbringa kvällen på någon rolig krog i Norges hufvudstad.
Imorrn slutar vi 20.00, då ska vi hem och käka ostbricka, med brieost, vindruvor, kex och vin. Mysfaktor = minst 11.

Idag har jag för övrigt kommit fram till att
- Norges nationaldag kommer nästa år firas i Oslo. Det har jag redan bestämt :P Haha, gäller att vara ute i god tid.
- Det här nyåret när folk frågar vad jag jobbar med får jag istället säga att jag jobbar inom kättbranschen, istället för fiskindustrin. Hmmm, ungefär som pest eller kolera.

Jag fick mitt körkort idag. Ska hämta ut det imorrn och det innebär att jag är chaufför till och från Gilde imorrn, och även till Oslo på lördag :D

Mamma åker till Thailand imorgon- jag är inte ett dugg avundsjuk.
En ur familjen kommer hem därifrån, en annan ur familjen åker. Den stora frågan är när det blir min tur igen?!

Jag saknar att gå armkrok med Emelie genom Östersunds gator, fram och tillbaka, för att sen ta en fika på Tehuset och prata i flera timmar och allt och ingenting.
Men jag har det inte så tokigt trots allt. Mina två karlar städade lägenheten idag, medans vi ladys åt frukt, bakelser och drack te på femman.

Oh, it's what you do to me, it's what you do to me..