At last...

EN DAG KVAR, SEN ÄR SALMAR HISTORY!

Vet inte riktigt vad jag gjort, men jag har sjukt ont i svanken. Kan knappt böja mig, och ska jag göra det måste jag luta mig mot något så jag inte belastar ryggen över huvudtaget.
Känner mig som 70 år.
Men d gör inget, för imorrn är d min sista dag på Salmar.
Dagarna denna vecka har gått förvånansvärt fort, peppar peppar. Hoppas morgondagen går lika fort. Får äntligen börja räkna timmar.
Tråkigt är dock att Stickan e på semester, så han fick jag inte säga Hejdå till. Och Roar, Ronny, Ståle och Hans ska jag ha tur om jag träffar, för dom har jag bara sett en gång vardera denna vecka.

Packat har jag gjort också... Inte! FÖrsöker lura mig själv. Har inte packat ett dugg.. Får ta tag i d imorgon.
Är ju inte så mkt att packa ner, bara massa kläder och buddhorna.

En dag kvar, d är helt otroligt. Av nio månader och en vecka har jag bara en dag kvar..
Fabulous!

Jag längtar efter Johan

Soppa..

För en stund var mitt liv som fläskfilé, klyftpotatis och bearneise- sås. Men nu är d som soppa. Äcklig jävla gulash- soppa.
OCH JAG HATAR SOPPA.

One, two, three, four..

Imorgon bär d av till Fröya igen. Känns meningslöst. Bara fem arbetsdagar kvar.
Ska bli skönt att få avsluta Salmar- kapitlet. Skönt att packa ner sakerna, åka den slingriga vägen för, förhoppningsvis, sista gången.
Roligt att mamma följer med. Kommer få riktigt mat, och slipper åka tåg, båt, buss.
Ska bli kul dock att träffa Patrik och Sara igen. Var ju flera veckor sen! Mina sambos, eller grannar, som Puttrik föredrar att kalla d, haha!

Midsommar är snart över, och det har varit en konstig, aka nykter sådan.
I vanliga fall hade jag varit på parken, svängt mina lurviga, och träffat massa folk från grundskolan. Men istället sitter jag vid datorn, har ätit kladdkaka, kollat på film och gullat med barn.
Frågan är om man, för en period, blivit för gammal för parken, eller om d beror på att folket här känns mer och mer... [ursäkta mitt ordval] patetiska?! Eller kanske jag ska säga stillastående?



OK, it's official- jag är n e r k ä r a d i Fergies nya låt.
Fergie- Big girl's don´t cry. Rekomenderas varmt!

Är även nerkärad i J.


Hultan- Rultan

Den här gången är d riktigt svårt att veta vart jag ska börja. Ska försöka att korta ner så mkt som möjligt, annars orkar ingen läsa, förutom möjligen Johan!

Okej, börjar med Göteborg. Skulle egentligen kunna sammanfatta d med två ord; DÅLIG TAJMING!, men riktigt så kul ska vi inte ha.
Åkte iaf ner, ett par dagar senare än vad jag tänkt, varav den dåliga tajmingen med tanke på att både Jenni och Anna jobbad från tidigt till halv sex på eftermiddagen.
Strosade runt på stan i värmen, vilken inte var att leka med. Vilse gick jag också. Satte mig smått förtvivlad på en bänk och ringde till alla jag kunde tänkas komma på. Samlade krafterna och virrade runt till jag hittade Brunnsparken. Tro d eller ej, men jag hittade. Så jag satte mig där och flyttade mig sen inte en meter föränn Anna kom. Mötte upp Jenni, och Åh vad underbart d var att träffa dom igen!

På tisdagen skulle jag vidare till Ulricehamn och min lilla Drottning. Turen hade inte vänt, för jag missade bussen. D gick dock en buss en och en halv timme senare, så tur i oturen kan man säga.
Väl framme fick jag träffa ett par av Emmas kompisar, vi tjackade korv.

Dagen med stort D kom (Onsdagen) och d var dags för en trip till Hultsfred, och Oh my Gosh vad kul jag haft d!
Ska inte berätta allt, utan bara d roligaste och mest imponerande; det faktumet att jag och Emma sov i tält fyra nätten. Inte alls lika hemskt som d låter, förutom när d var fullbokat vill säga!
Årets roligaste, som jag och Elin ägnade en hel natt åt: "Snygga killen, snygga killen- Nej, inte du, den snygga sa vi ju.." Blir aldrig tråkigt, jag lovar.
Mitt nagellack var också helt fabulous och målades på allt o alla och matchade vårat camp- Camp Rosa.

Bäst på Hultsfred i musikväg var garaterat Amy Winehouse. Jag stog med ett fjantigt leende under hela spelningen och var allmänt lycklig. D var lätt den bästa kvällen, hade sjukt kul tillsammans med J!
Såg även Ozzy, men han ha ju blitt alldeles för seg för detta. Timbuktu, The Ark och Lisa Miskovsky hanns också med. Evanescense (hur fan stavas d?), fick Emma hitta sig en annan att gå med, haha!

Ja, kan tänka mig att d blir Hultsfred även nästa år, men då med lite annat folk och än mer alkohol och musik!
Har även fått mig en förkylning, vilket jag antar är smått obligatoriskt efter Hultsfred, men d är d värt!

Ja, efter Hultan drog jag vidare till Västervik och raringen!
Har haft tre underbara dagar där, med massa kärlek och även lite jordgubbspallande, hehe!
Du är lovely, Johan.

Och nu, vips, är jag hemma i Hede. På söndag bär d av till Fröya och sista veckan på Salmar. Går nog inte att beskriva hur skönt d blir att sluta där, efter nio månaders slit.
Men först midsommar och slappande. CIAO.


Heja Sverige.

Det slår tydligen aldrig fel, varenda gång jag kommer till Sverige igen blir jag så glad över hur många svenska registreringsskyltar på bilar jag ser.

Har tillbringat halva dagen i Trondheim, närmare bestämt fem och en halv timme, helt alena.
Har köpt alldeles för många fina linnen och toppar, men what the hell, jag hade brist på annat att göra.
Efter att ha vandrat runt i Trondheim city till tre gick jag på donken. Köpte med mig lite mat och satte mig på en bänk utanför stationen.
En hemskt trevlig fransman som gick förbi önskade mig Bon Apetit!

Med solen i ögonen och Mika på högsta volym satt jag smålog för mig själv, sjöng med, och rörde fötterna i takt till musiken. Av någon konstig anledning kollade massa människor väldigt underligt på mig. Och det var inte på grund av att jag såg konstig ut eller så, för jag kollade mig i min lilla fickspegel minst fem gånger för att vara på den säkra sidan. Så vad berodde d då på?
Antar att d var på grund av mitt frenetiska vickande på fötterna och mitt mimande. Men är d anledning nog att tycka att någon är konstig? Antagligen, i Sverige och Norge. För fransmannen gick förbi ännu en gång, och log minst lika glatt även denna gång.
På mindre än två månader har jag alltså råkat ut för två mkt trevliga fransmän, så jag kan nu konstatera att jag tycker om Frankrike.


Tog mig vidare till Östersund, och Lisa o Pär, där jag ska sova för natten.
Imorgon är d dop, d blir trevligt. Jag ska ha min fina nya klänning på mig. :) Imorrn kväll bär d av till Gbg, hoppas att d går att lösa så att ngn vill hänga med mig på dagen. E så tråkigt att gå på stan själv. Och jag behöver verkligen ngn som säger "Stop Fia, nu räcker d med linnen. Köp ett par skor eller byxor istället". Eller bara Stop! Och att jag ska dra upp gylfen efter att jag provat kläder, för d glömde jag inte bara en utan t v å gånger idag. Lattjo!


Blir inget inlägg på ett tag nu, för måndag och tisdag ska ägnas helt och hållet åt Jenni, Anna och Gina Tricot. Sen är  mina Hultan- babes som är Prio 1.
Lovar en rejäl uppdatering när jag är tillbaka på Fröya, och då bara har ÅTTA, oh my gosh, arbetsdagar kvar.

Godnatt. CIAO.


Aouch

Igår hade jag riktigt ont i huvudet, och idag har jag, om d ens är möjligt, ännu ondare.
Egentligen har jag alldeles för ont för att överhuvudtaget tänka, men trots d är d massor med saker att göra innan kvällen är över;

  •  Packa, vilket inte är d lättaste, eftersom jag måste böja mig upp och ner, och då D U N K A R d.
  • Tvätta. O d innebär att jag måste gå ända ner till tvättstugan. Och ja, d dunkar även när jag går.
  • Duscha. Kan bli ganska skönt, eventuellt en kall dusch kanske. Men jobbigt ändå, dunkandet lär inte ha försvunnit vid det här laget.
  • Laga mat. Om dunkandet inte gått över vid det här laget överväger jag seriöst att gå och lägga mig hungrig.
  • Be till Gud (Dear baby Jesus..) att jag inte har huvudvärk imorgon.

Annars har d vart en lugn dag på jobbet, jag har mest drygat runt, spolat av Pre-rigor och haft allmänt tråkigt faktiskt. Inte händelserikt alls.

Bokade min tågbiljett igår, till Gbg. Dålig tajming dock, visade sig att både Jenni och Anna jobbar till halv sex på måndag. Vad satan ska jag göra helt alena i Gbg. Jag vet inte ens hur man åker spårvagn?!
Försöker ragga nån att umgås med. You up for it?

Fått ännu en ny kompis idag. Som kommer från Estland. Väldigt trevlig, och riktigt rolig! Bra på engelska också, till skillnad från alla andra som kommer från det hållet.
Av någon anledning finner jag det mycket mer tillfredsställande att prata med polacker, och appearently, estländare än vad d är att prata med svenskar.
Ska även ta och skicka ett mail till min nya bästis, en från Tjeckien. Vet inte ens vad människan heter, men blir han glad av ett mail från mig så ska han allt få d!

Nu är jag ledig hela nästa vecka, och måndag, tisdag veckan därpå. Riktigt skönt.
Fullt upp kommer jag ha. Och vips så ska jag även på ett dop på Söndag, som jag trodde att jag inte skulle hinna med. Men tji fick jag!


OK, nu knäpper vi alla ihop händerna, och ber, för att Sofia ska slippa huvudvärk imorgon, och gärna hela nästa vecka..
Thanks, ni är vänliga själar.
Excuse me, men jag tror jag ska ta och spy nu!


News times three.

Oh boy..
Vart ska jag börja? Mycket har hänt, och d är bara Tisdag. Får se om jag hinner ta in allt, haha!
First of all;
Salmar har ä n t l i g e n  skaffat salladsbuffé. Right on time! (Eller vad sägs om typ åtta månder för sent)
Var iaf en riktigt trevlig överraskning- Sallad istället för mackor, eller både och, eller mackor istället för sallad. D är fabulous att faktiskt kunna välja! Alla ni X- Salmare vet hur mkt vi längtat efter ordentlig sallad.
Sen då.. Hmm, en viss norsk har hittat sig en dame, en polsk sådan. Grattis, må ni leva lyckliga i alla era dagar!
Även att Pärtan har rakat av sig sitt skägg, I'm chocked!
Kände knappt igen honom, om d inte varit för hans pimped örklockor.

Har än en gång tagit mitt förnuft till fånga, och gjorde därmed ett tappert försök att lära mig körkortsteorin. Jag är på kapitlet Stadskörning.
Läste väl ca 10 sidor, helt ok, eller? Sen var d kört. Jag kunde inte ta in mer.
Gick därför in, och här är jag nu!
Ska göra mig en smoothie, och tittat på Sex and the city.
Ska smoothies och Sex and the city bli mer vardag än vad det redan är kommer jag aldrig lyckas ta körkort.

Robyn- With every heartbeat. Me like!
Även Lovebugs feat. Lene Marlin - Avalon. Grym!

Oh, glömde nästan- endast 12 arbetsdagar kvar!

Min säng är tom, och längtan är stor.



Är d alla andra som inte uppdaterar bloggen, eller jag som blivit blogg- tokig, bara för att jag har tillgång till dator?

Btw, senaste nytt på Salmar; (Herregud, d händer alldeles för mkt)
Idag skar vi loins på rundbordet (!?)
Vet inte om vi ska fortsätta med det. Men kan ju tala om att så länge tempot var rätt lugnt blev loinsen fina, o d gick rätt bra. Men när tempot ökade så blev loinsen fulare och fulare. Loins låg över hela golvet, och ja.. Loinsen som ska va en av d finaste produkterna var helt plötsligt en av d fulare.

CIAO.

Sommar, sommar o sol!

Solen har skinit hela dagen, sommaren är äntligen här!

I helgen som kommer bär d av till Gbg, till Jenni o Anna. Ska bli fabulous..
Var alldeles för länge sen. Hoppas på långa deeptalks, Liseberg och shopping!!
Sen bär d av till hultsfred med Emma Pemma.
Är riktigt tomt utan henne nu, och tommare lär d bli när Johan åker imorrn.

Men tack o lov
för Patrik och Sara, som vet vart jag har alla mat, plockar in mina saker i kylskåpet och håller mig sällskap.

Hoppas på finväder imorrn med, vi jobbar kväll så jag har paxat dom bästa soltimmarna!

Bara 13 dagar kvar att arbeta på Salmar. Jag är döless på det stället, längtar verkligen hem nu.


Just d, THANKS till Johan som gjort min blogg lovely!